Ajo colora almeriense
›
'Ajo colora' of 'Atascaburras' is van oorsprong een gerecht dat in de huizen van vissersgezinnen in Almería werd gegeten, ...
Gefrituurde aubergines met rietsuikerstroop
›
'Berenjenas con miel de caña', zoals dit typisch Andalusisch gerecht in het Spaans heet, bestaat uit dun gesneden plakjes aubergin...
Andalusisch suddervlees in tomatensaus
›
'Carne con tomate' is een typisch Andalusisch gerecht. Het kan op verschillende manieren bereid worden. Hieronder het meest gebrui...
Rode pap, uit Almería
›
Een oeroud recept, van origine uit Almería, dat zowel in de bergen als aan de kust gegeten werd. Ingrediënten: 2 gedroogde rode paprika...
Slakken op Andalusische wijze
›
Ingrediënten: 1 kg slakken, 1/2 ui, 1 gedroogde rode paprika, 1 gedroogde Spaanse peper, 100 g amandelen, 1 takje munt, 1 laurierblad, 2 ...
Gebakken eieren uit Córdoba
›
Ingrediënten: 6 eieren, 750 g aardappelen, 150 g chorizo, 1 kleine chilipeper, 2 rode paprika's, 1 kleine ui, olijfolie, zout, peper ...
Andalusische stoofpot
›
Ingrediënten: 1 kg rundvlees, 1 grote groene paprika, 1 grote tomaat, 2 uien, 3 wortels, 4 aardappelen, 1 mespunt saffraan, peperkorrels,...
Amandelsoep
›
Ingrediënten: 2 sneetjes brood, 80 g amandelen, 100 g fijngesneden serranoham, 1 tomaat, 1 middelgrote ui, 4 teentjes knoflook, 1 ei, oli...
Oesterzwammen met serranoham
›
Ingrediënten: 1 ui, oesterzwammen, serranoham, peterselie, olijfolie extra vergine. Bereidingswijze: Maak de oesterzwammen schoon zon...
Wortelen in Málagawijn
›
(Zanahorias con vino de Málaga) Ingrediënten: 1 kg wortelen, half glas Málaga wijn, olijfolie, bouillon, zout, peper Bereidingswijze:...
'Granadina', kalffilets in Granadese saus
›
Ingrediënten: 500 g kalfsfilets, 100 gram serrano ham, 50 gram gekookte ham, 150 gram champignons, 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 1 wort...
'Porilla de acelgas', snijbietgerecht uit Málaga
›
Ingrediënten: 1,5 kg snijbiet, 100 g Málaga rozijnen zonder pit, 3 teentjes knoflook, 2 kleine uien, pijnmoompitten, paprikapoeder, 100 g...
Kip met scherry uit de oven
›
(Pollo a la jerezana) Ingrediënten: 1 kip, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 kg aardappelen, sherry, water, olijfolie, bakolie, r...
Kip op de wijze van Granada
›
(Pollo granadina) Ingrediënten: 1 kip, 6 teentjes knoflook, olijfolie, 200 g serranoham, sherry, zout, peper Bereidingswijze: Maak d...
Paprika's met rozijnen
›
'Pimientos a la Malagueña', een recept uit Málaga. Ingrediënten: 6 paprika's, 1 kleine ui, 50 g rozijnen zonder pit, 2 eiere...
Koolrolletjes op Sevillaanse wijze
›
(Liadillos Sevillanos) Ingrediënten: 1 grote kool, 200 g gehakt, 50 g bacon, 50 g ham, 2 eieren, bloem, olijolie, broodkruim of paneerm...
Groene asperges op Andalusische wijze
›
(Esparragos a la Andaluza) Ingrediënten: 500 g groene asperges, olijfolie, 2 eieren, 2 teentjes knoflook, 1 snee brood zonder korst, 1 t...
Varkenshaasrollade in sherrysaus
›
Een gerecht uit Sevilla. Ingrediënten: 1 kg varkenshaas, 100 g kippenfilet, 1 ei, 50 g serranoham, 1 glas sherry, 100 g ontpitte zwarte ...
Cordobese artisjokken
›
Ingrediënten: 12 artisjokken, 500 g kleine aardappelen, citroen, 50 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, halve theelepel saffraan, azijn, 1...
Porra antequerana
›
Ingrediënten: 500 g brood zonder korst, olijfolie, 3 grote tomaten, 3 groene paprika's, 6 teentjes knoflook, azijn, 1 blik tonijn, 30...
Een Andalusisch dessert met een lang verleden: polea
›
Het klinkt misschien overdreven, maar men beweert dat dit eenvoudige gerecht één van het oudste van de mensheid is. Waarschijnlijk werd he...
'Pringá', Andalusische stoofpot
›
'Pringá' is een klassiek Andalusisch gerecht, dat ook op brood wordt gegeten. Alhoewel dit een recept is met sperciebonen en pompo...
'Ajoblanco' van tuinbonenmeel
›
'Ajoblanco', ook wel witte 'gazpacho genoemd, is normaal gesproken een recept met amandelen. In Granada wordt het echter gemaa...
Roerei met groene asperges en knoflook
›
Ingrediënten: 800/1000 g groene asperges, 4 eieren, 1 theelepel komijnpoeder, 2/3 teentjes knoflook, 1 ui, 4 sneetjes brood, 1 l water, o...
Kabeljauw met ui en zwarte olijven
›
Een recept uit Cazorla (Jaén), zeer geschikt ook voor de maaltijd op Goede Vrijdag. Ingrediënten: 300 g. ontzoute of verse kabeljauw, 1...
Alboronía
›
Een groentenrecept uit Carmona (Sevilla) Ingrediënten: 4 aubergines, half kilo pompoen, 1 kleine courgette, half kg tomaten, 1 grote ui...
Geitenvlees in knoflooksaus
›
Añadir leyenda Een recept uit de Sierra van Granada. Ingrediënten: 1 kili mals geitenvlees, 2 knofloken, 2 dl olijfolie, 100 g. gedroo...
Jerez, een veelzijdige wijn met een lang verleden
›
'Jerez' -bij ons bekend onder de Engelse naam 'Sherry'- is al eeuwenlang de allerbekendste wijnsoort afkomstig uit Spanje....
Knoflooksoep met gegrilde sardines (Ajo gañán)
›
Een Andalusische versie van >>'sopa de ajo' , dat gegeten wordt met gegrilde sardines. Oorspronkelijk uit Corteconcepción (H...
Salade met gebakken rijst
›
Ingrediënten: 200 g. rijst, 1 ei, 1 kleine ui, 3 tomaten, 125 g. paprika, 2 teentjes knoflook, 1 kopje gekookte erwten, 50 g. serranoham,...
Gepaneerde kalfsfiletrolletjes (flamenquines)
›
Ingrediënten: 8 dunne kalfsvleesfilets, 8 dunne plakjes serranoham, 1 diep bord bloem, 2 eieren, paneermeel, olijfolie, gehakte peterseli...
Patrijsgehaktballen met walnoten
›
Een recept uit het Moorse Al-Andalus. Ingrediënten: 1 kip, 2 patrijzen, 1 ui, 50 g bladkoriander, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel azijn, ...
Tomatensoep met pepermunt
›
Dit is een gerecht, dat veel bereid wordt in de provincie Cádiz. Onder andere in het plaatsje Conil de la Frontera, waar veel tomatenteelt...
Gekruide olijven
›
Ingrediënten: 6 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel komijnpoeder, 1 gedroogde Spaanse peper, verse tijm, laurier, gedroogde oregano, 6 ...
Flamenco eieren
›
Een traditioneel andalusisch gerecht, voor het eerst beschreven door Dionisio Pérez de Ayala (Grazalema 1872-1935) in het receptenboek ...
Gebakken broodkruimels
›
Een recept uit Andújar (Jaén) Ingrediënten: oudbakken brood, 2 knofloken, 4 groene paprika´s, 200 g mager varkensvlees/-spek en chorizo...
Garnalenkoekjes
›
Een typisch gerecht uit Sanlúcar de Barrameda. Ingrediënten: 150 gram kleine garnalen, 150 gram kikkererwtenmeel (of anders tarwemeel), ...
'Pestiños', kerstbeignets
›
Een typische kerstlekkernij uit Sevilla Ingrediënten: water, olijfolie, de schil van 1 sinaasappel, 1 eetlepel anijs, 1/2 kilo bloem, 1...
In Málaga wijn gestoofde patrijs
›
Ingrediënten: 1 patrijs per persoon, 2 uien, olijfolie, 2 glazen bouillon, 1 glas droge witte wijn, 1 glas zoete Málaga wijn (moscatel), ...
Gevulde artisjokken
›
Ingrediënten: 2 kilo artisjokken, 100 g spek, 100 g ham, 1 ei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, paneermeel of broodkruimels, boter. peterselie,...
'Turrón en andere typisch Spaanse kerstlekkernijen
›
Kerst zou in Spanje geen kerst zijn zonder veel eten en drinken, en allerlei typische zoetigheden en desserts, die goed genuttigd kunne...
Ajobacalao
›
'Cofradías', broederschappen, die processies rond de week van Pasen organiseren, hebben in Andalucía een lange traditie, voor zov...
Salade met tuinbonen
›
Ingrediënten: 1 groene paprika, 1 kleine ui, 300 gr. kleine tuinbonen, 100 gr. serranoham, 250 gr. cherrytomaten, half teentje knoflook, s...
Gefrituurde aubergines met 'salmorejo'
›
Ingrediënten: 4 Aubergines, 5 teentjes knoflook, 1 kilo brood, 1/2 kilo rijpe tomaten, 1/2 liter zuivere olijfolie (liefst "extra vi...
Eend met olijven en sinaasappel
›
Ingrediënten: 1 tamme eend, eetlepel honing, 2 eetlepels bloem, 3 sinaasappels, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 kaneelstokje...
Rijst met konijn, uit de bergen van Málaga
›
Ingrediënten (8 personen): 200 cl Olijfolie extra virge, 2 konijnen, 5 knoflooktenen, 800 gr tomaten, 150 gram rode paprika's, 1 l wit...
Mosselen in vinagrette
›
Ingrediënten: 1kilo verse mosselen, 1 takje laurier, water, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 middelgrote ui, zout, (appel)azijn, extr...
Alboronia
›
Ingrediënten: 1 Kilo aubergine, 250 g pompoen, 500 g tomaten, 3 groene paprika's, 1 eetlepel paprikapoeder, peperkorrels, olijfolie, ...
›
Inicio
Ver versión web