Slakken op Andalusische wijze

Ingrediënten: 1 kg slakken, 1/2 ui, 1 gedroogde rode paprika, 1 gedroogde Spaanse peper, 100 g amandelen, 1 takje munt, 1 laurierblad, 2 sneetjes brood, 2 knoflook, azijn, serranoham, zout, water

Bereidingswijze:
Was de slakken grondig. Doe ze dan in een pot met water en een takje munt. Breng aan de kook en dek af. Laat zo op een laag vuurtje koken zodat de slakken uit hun schelp komen. Zodra dat is gebeurd, zet het vuur even hoog om ze te laten 'schrikken'.

Giet het water af. Reinig nu de slakken met een handvol zout en flink wat azijn. Spoelen daarna af met water en selecteer de slakken, die uit hun huisje zijn gekomen. Doe die in een pot met wat water en gooi de anderen weg.

Fruit nu in een koekenpan op fijngesneden ui, knoflook en paprika, brood en de gebakken amandelen. Stamp ze daarna fijn in een vijzel en voeg het mengsel toe aan de slakken. Breng die aan de kook en voeg de Spaanse peper en de gesneden serranoham eraan toe. Laat zo nog een kwartier lang doorkoken. Voeg eventueel als de saus te droog wordt wat water toe en maak af met zout naar smaak.