Andalusische stoofpot

Ingrediënten: 1 kg rundvlees, 1 grote groene paprika, 1 grote tomaat, 2 uien, 3 wortels, 4 aardappelen, 1 mespunt saffraan, peperkorrels, kruidnagels, 4 teentjes knoflook, 1 mespunt kaneel, water, olijfolie, 1 glas witte wijn, 1 handjevol erwten, laurierblaadjes, verse peterselie, zout

Bereidingswijze: 
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Pel de tomaat en de uien, en maak de wortels schoon. Snij de tomaat in vier stukken, de wortels in de lengte in vieren en de uien fijn. Pel ook de knoflook.

Snij het vlees in blokjes, leg ze in een pan met de paprika, tomaat, uien en wortelen.

Plet in een vijzel de saffraan, een stuk of acht peperkorrels, twee kruidnagels, de knoflook en de kaneel met een half glaasje water. Doe dit bij het vlees met ongeveer 50 ml olijfolie, twee laurierbladen, fijngehakte peterselie, zout en witte wijn.

Dek af en laat een uur lang sudderen. Voeg eventueel meer water of bouillon toe om het vlees onder het vocht te houden. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en voeg deze met de erwten erbij. Laat daarna nog ongeveer 30 minuten lang doorsudderen.