Kip met scherry uit de oven

(Pollo a la jerezana)

Ingrediënten: 1 kip, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 kg aardappelen, sherry, water, olijfolie, bakolie, roomboter, 1 theelepel roosmarijn, peper, zout

Bereidingswijze:
Snij de kip in stukken en wrijf ze in met peper, zout en roosmarijn.

Schil ook de aardappelen en snij ze in stukjes. Verhit bakolie in een pan en bak ze goudbruin. Leg ze dan in een (aardenwerken) ovenschaal.

Leg daar de stukken kip op en schenk daar het sap van de citroen en olijfolie overheen. Pel de knoflook en de ui en stamp ze fijn. Maar er met de inhoud van een glas sherry en ventueel wat water een homgeen mengsel van. Schenk dit mengsel over de kip.

Leg er daarna enkele bolletjes roomboter op. Verwarm de over op 180º en laat het gerecht daarin gedurende anderhalf uur gaar worden.