Varkenshaasrollade in sherrysaus

Een gerecht uit Sevilla.

Ingrediënten: 1 kg varkenshaas, 100 g kippenfilet, 1 ei, 50 g serranoham, 1 glas sherry, 100 g ontpitte zwarte olijven, 3 teentjes knoflook, bloem, olijfolie, verse basilicum, verse peterselie, 1 citroen, 1 stokje kaneel, zout, peper

Bereidingswijze:
Kook het ei en laat afkoelen. Snij de varkenshaas zodanig dat het later opgerold kan worden.

Hak de rest van de haas en de kipfilet fijn. Snij ook het ei en de serranoham klein. Doe de knoflook, peterselie, basilicum en het sap van de citroen in een vijzel en stamp ze goed samen. Meng alles amen met de olijven en strooi daar zout en peper bij.

Leg de vulling op de varkenshaas, rol dit op en bind dit samen. Braad de rollade in een braadpan met wat olijfolie aan alle kanten aan.

Schenk zodra het vlees aangebraden is er de sherry over heen en doe daar de kaneelstok, en wat peper en zout bij. Dek nu af en laat op een laag vuur gedurende een uur of twee gaarkoken. Indien nodig, doe er wat bouillon of water bij.

Haal het vlees uit de pan, snij in schijven en leg het deze op een schaal. Schenk de saus eroverheen.

Serveer warm, eventueel gegarneerd met dunne reepjes rode paprika.