Cordobese artisjokken

Ingrediënten: 12 artisjokken, 500 g kleine aardappelen, citroen, 50 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, halve theelepel saffraan, azijn, 100 ml water of bouillon., bloem, serranoham, komijnpoeder, verse takjes munt, zout

Bereidingswijze: 
Verwijder de bladeren van de artisjokken en wrijf de harten in met het sap van de citroen. Leg ze in een schaal met water.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook goudbruin. Verwijder daarna.

Plet in een vijzel de saffraan, komijn en de knoflook. Voeg daar twee eetlepels azijn en water aan toe.

Laat de artisjokken goed uitlekken. Schil de aardappelen en voeg ze met de artisjokken toe aan de olie in de pan. Roerbak ze ongeveer 5 minuten en voeg er drie eetlepels bloem aan toe.

Kook nog enkele minuten en voeg er dan het water en het knoflookmengsel bij. Dek de pan af en kook verder tot de artisjokken en de aardappelen gaar zijn.

Garneer met munttakjes en fijngesneden serranoham.