Eend met olijven en sinaasappel

Ingrediënten: 1 tamme eend, eetlepel honing, 2 eetlepels bloem, 3 sinaasappels, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 kaneelstokjes, 2 kruidnagels, 200 ml witte wijn, 150 g groene olijven, 2 eetlepels brandy, 1 tl kaneel, zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snij de eend in stukken en bestrooi die rondom met zout, peper en bloem.

Rasp één sinaasappelschil en pers dezelfde sinaasappel daarna uit. Snij de knoflook in plakjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de stukken eend rondom aan. Voeg het sinaasappelraspsel, de knoflook, kaneel, kruidnagels, witte wijn en het sinaasappelsap toe en breng alles aan de kook. Dek vervolgens af en laat op een laag vuur 45 minuten lang sudderen tot de eend gaar is geworden.

Schil de twee andere sinaasappels en bewaar in partjes. Ontpit en halveer de olijven. Meng in een kom sinaasappelpartjes, olijven, brandy en honing en voeg dit mengsel toe aan de eend. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten doorsudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwijder tenslotte de kaneelstokjes en de kruidnagels. Serveer met rijst en >>salade.