'Pringá', Andalusische stoofpot

'Pringá' is een klassiek Andalusisch gerecht, dat ook op brood wordt gegeten. Alhoewel dit een recept is met sperciebonen en pompoen kan het met alle groenten bereid worden, die toevallig op dat moment voorhanden zijn. Het vlees kan van kip, kalkoen, rund en/of varken) zijn. De bloedworst en/of chorizo moeten afgesloten zijn in de darm, dwz in worstvorm zijn (niet gesneden).

Ingrediënten: (6 personen) 2 grote aardappelen, 3 wortels, 2x een handjevol kikkererwten, 150 g pompoen, 150 g sperciebonen, 1 bloedworst en/of chorizo, 1 stuk wit spek, 1 stuk vlees, 1 dik stuk serranoham, een soepbot, 1 takje verse pepermunt, zout

Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten een dagje in water staan. Was ze goed en kook ze in een grote pan met het bot, de spek en het vlees. Haal ondertussen het schuim eraf.

Voeg wanneer er geen schuim meer onstaat de aardappelen, pompoen, sperciebonen en wortels toe, allen in stukjes gesneden.

Voeg op het laatst de fijngesneden pepermunt en de bloedworst toe. Maak op smaak af met zout.

Een aanrader: Montadito de pringá
Snij het vlees en de bloedworst en/of chorizo klein. Meng weer door de 'pringá' en leg deze op brood. Rooster dit in een grill of op een bakplaat.

Zie ook: >>kroketten van het vlees van de 'pringá'