Knoflooksoep met gegrilde sardines (Ajo gañán)

Een Andalusische versie van >>'sopa de ajo', dat gegeten wordt met gegrilde sardines. Oorspronkelijk uit Corteconcepción (Huelva).

Ingrediënten: 1 kilo aardappelen, 1 kilo sardines, 2 teentjes knoflook, verkruimeld oud brood, 1 tomaat, 1 rode paprika, 1 laurierblaadje, komijn, olijfolie, water en zout

Bereidingswijze:
Snij de aardappelen in dikke plakken en kook ze gaar in een pan met water. Voeg de paprika, laurierblad en zout toe.

Maak een soort pasta van de teentjes knoflook, het broodkruim, komijn, peper, de tomaat en een scheutje olie. Voeg bij de aardappelen zodat het even mee kan koken.

Gril ondertussen de sardines.

Serveer de soep in kommen met in stukjes gesneden brood. Vergezel van gegrilde sardines.