Lamsvlees in honing

Een nogal bijzonder recept uit Málaga, vooral omdat in heel Andalusië eigenlijk betrekkelijk weinig lamsvlees wordt gegeten, i.t.t. het noorden van Spanje.

Ingrediënten: 2 kilo lamsbout, 1 grote ui, 1 groene paprika, 50 gram honing, 4 eetlepels (Spaanse) brandy, 1 1/2 dl droge witte wijn, saffraan, paprikpoeder, olijfolie, azijn, zout, 2 worteltjes.

Bereidingswijze:
Verhit olijfolie in een braadpan en fruit de ui, fijngesneden, en de groene paprika, in parten gesneden. Voeg vervolgens de lam, na die eerst in stukken te hebben gesneden. Zodra het vlees goudbruin schroeit, voeg de brandy, witte wijn, saffraan paprikapoeder en de worteltjes, twee keer in de lengte gesneden, toe.

Doe er eventueel wat water bij zodat het vlees net onderstaat. Doe een deksel op de pan en laat het geheel in ca. 20 minuten gaar worden.

Voeg tenslotte azijn en honing toe en laat nog eens een minuut of 10 doorsudderen.

Serveer in een aardewerken schaal met brood.